Gå til hovedindhold

Foredragsrække om demens

Denne foredragsrække er for dig der er i den tidlige fase af din demenssygdom og dine pårørende. I denne foredragsrække vil vi gøre dig klogere på sygdommen og klæde dig på til en hverdag med demens.

Indhold

  Foredragsrækken er arrangeret af Center for demens, Københavns kommune, Frederiksberg kommune og Hukommelsesklinikken, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

   

  Foredragsrække om demens

  Flere og flere mennesker med demens får stillet diagnosen på et tidligt tidspunkt i sygdomsforløbet. En demenssygdom forandrer livet og hverdagen og kan være vanskelig at tackle for både dig der har fået diagnosen og for dine pårørende. Formålet med foredragsrækken er at give dig og dine pårørende viden og redskaber til et liv med demens. 

  Hvem kan deltage?

  Foredragsrækken er for dig der er i den tidlige fase af din demenssygdom og dine pårørende. Det kan være ægtefæller, samlevere, voksne børn og svigerbørn.

  Foredragsrækken er uden brugerbetaling.

  Kursets varighed

  3 moduler á 2 ½ times varighed med ca. 14 dages mellemrum.

  Foredragsrækkens moduler

  Modul 1: Demenssygdomme og behandling

  På modulet introduceres du til, hvordan hjernen fungerer, hvad demens er, og hvordan sygdommen påvirker hjernen og evnerne til bl.a. at lære nyt, huske og problemløse. Du får desuden viden om de medicinske behandlingsmuligheder.

  Modul 2: Hverdagen, kommunikation og livsstil

  Modulet sætter fokus på, hvordan demens kan påvirke hverdagen og kommunikationen med andre. Du får gode råd til, hvordan du kan tilpasse din hverdag og samværet med andre. Du introduceres desuden til de vigtigste faktorer, der har betydning for din sundhed og trivsel.

  Modul 3: Fremtiden og hjælpemuligheder

  På modulet får du viden om forhold, det er godt at tage stilling til, eksempelvis personlige og juridiske forhold, samt hvilke muligheder der er for hjælp og støtte i din hjemkommune (henholdsvis Københavns- og Frederiksberg kommune). 

  Næste foredragsrække

  I dette forår starter vi med modul 2. 

  • Modul 2: torsdag d. 02/05 2024 kl. 16.00 – 18.30 
  • Modul 1: torsdag d. 16/05 2024 kl. 16.00 – 18.30 
  • Modul 3: torsdag d. 30/05 2024 kl. 16.00 – 18.30 

  Sted:

  Plejecenter Kastanjehaven

  Troels-Lunds Vej 25

  2000 Frederiksberg

  Lokale: Festsalen

  Tilmelding:

  Tilmelding sker til sygeplejerskerne i Hukommelsesklinikken på telefonnummer 3816 3940 eller online via følgende link: https://sundhedscenter-frederiksberg.nemtilmeld.dk/187/ 

  Der vil være mulighed for at få kaffe, te og vand.