Gå til hovedindhold

Aktivitetstilbud

På Frederiksberg finder du også en række aktivitetscentre og muligheder for at møde andre med demens og deres pårørende.

Indhold

  Stedet - et tilbud til yngre mennesker med demens

  Stedet er et specialiseret tilbud målrettet yngre mennesker under 70 år med en demenssygdom i tidligt til moderat stadie, som ønsker at leve et liv, som så vidt muligt er i tråd med det, de kender fra før deres diagnose.

  Formålet med tilbuddet er at bidrage til at forhale borgerens sygdomsforløb gennem forebyggelse og målrettet træning samt yde støtte til pårørende.

  Stedet tilbyder motionshold, træning af kognitive funktioner, mindfulness samt musiske- og kulturelle aktiviteter. Stedet bruger desuden udelivet og naturen som et vigtigt element for at stimulere sanserne og bidrage til ro og harmoni. Alle medarbejdere i Stedet er uddannet inden for demensspecialet. 

  Det koster 50 kroner om dagen at være tilknyttet Stedet. Prisen dækker frokost og forplejning på dagen. 

  Adresse 

  Roskildevej 56 A
  2000 Frederiksberg

  Hør mere om Stedet

  Hvis du gerne vil høre mere om Stedet, kan du kontakte Leder Christina Riis Dunbar på telefonnummer 28 98 52 75

  Aktivitetscenter

  Et aktivitetscenter er for dig, der bor i eget hjem og har brug for støtte til at deltage i aktiviteter. Det er samtidig et tilbud, der stimulerer kognitivt, sanseligt og socialt. 

  Det koster 109 kroner om dagen, og dækker transport og forplejning.

  Du søger om at starte på et aktivitetscenter ved at kontakte Boligteamet på telefonnummer 38 21 33 82. Boligteamet træffes bedst på hverdage mellem kl. 9-11.

  Aktivitetscentret ved Dronning Anne Marie Centret

  Dronning Anne- Marie Centret er til dig, der bor i eget hjem og har specielle behov som følge af en demenssygdom. Du har lyst til at deltage i sociale aktiviteter, men har brug for støtte for at deltage.

  I Aktivitetscentret arbejder vi socialpædagogisk med at imødekomme dine behov. Vi støtter dig i at holde fast i din identitet og dine sociale relationer, så du får en genkendelig og overskuelig hverdag, som er tryg og meningsfuld. Der er desuden mulighed for fælles træning på hold i form af gymnastik eller træning på maskiner. Træningen varetages af terapeuter.

  Alle medarbejderne i Aktivitetscentret har stor erfaring og har taget efteruddannelse indenfor demensområdet. Personalet har endvidere fokus på støtte til og samarbejde med pårørende.

  Åbningstider

  Alle hverdage klokken 9:00-15:00
  Hjemkørsel klokken 13:30 eller 15:00
  Afhentning sker på din bopælsadresse mellem klokken 8.45-9.45.

  Adresse

  Solbjerg Have 7
  2000 Frederiksberg

  Hør mere om aktivitetscentret ved Dronning Anne Marie Centret

  Hvis du gerne vil høre mere om aktivitetscentret ved Dr. Anne Marie Centret, kan du kontakte afdelingssygeplejerske Ebba Andersen på telefonnummer 35 28 53 82.

  Aktivitetscentret ved Østervang

  På aktivitetscentret ved Østervang bliver du tilbudt gruppeaktiviteter med kognitiv stimulering, hukommelsestræning og fysisk aktivitet så som styrketræning, gymnastik eller andet, som fysioterapeuterne vurderer vil være godt for dig.

  Med ergoterapeutiske gruppeaktiviteter går hjælper vi dig med at stimulere dine kognitive funktioner og din finmotorik. På aktivitetscentret kan du også deltage i kreative aktiviteter og udflugter ud af huset. Vi lægger stor vægt på udelivet og bruger ofte naturen omkring Østervang i vores aktiviteter. Aktivitetscenteret Østervang har gode fysiske rammer, så hvis du har behov for en lille lur, så er det også en mulighed. Alle dage har du mulighed for at få formiddagskaffe med en bolle, varm mad til frokost og eftermiddagskaffe i Aktivitetscenteret.

  Borgere med en demenssygdom kommer primært hos os mandag, onsdag og fredag. En eller flere af dagene.

  Åbningstider

  Hverdage klokken 10.00-15.30
  Hjemkørsel mellem klokken 15:30-16.30
  Afhentning sker på din bopælsadresse mellem klokken 9.00-10.00.

  Adresse

  Godthåbsvej 83
  2000 Frederiksberg

  Hør mere om aktivitetscentret ved Østervang

  Hvis du gerne vil høre mere om aktivitetscentret ved Østervang, kan du kontakte leder Lotte Dyrbye på telefonnummer 38 21 35 31

  Læs om alle kommunens tilbud på demensområdet