Gå til hovedindhold

Lær at tackle hverdagen som pårørende

Et kursustilbud til dig, som er pårørende til en person med langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse, som ønsker hjælp til at håndtere dine udfordringer.

Indhold

  Hvad kan du få hjælp til?

  På kurset får du inspiration og redskaber til at tackle de problemer og udfordringer, som mange pårørende oplever. Det kan eksempelvis være dårlig samvittighed, manglende overskud, følelsen af isolation og erfaringer fra samarbejdet med social- og sundhedsvæsnet. Emnerne på kurset er aktuelle for pårørende, uanset hvilke sygdomme deres nærmeste har. Og som pårørende bestemmer du selv, hvad du vil bidrage med. Hvis du kun vil lytte, kan du nøjes med det.
  Kurset veksler mellem oplæg fra instruktørerne, øvelser og erfaringsudveksling. Der er fokus på, at du får og afprøver værktøjer til selvhjælp, som du kan bruge efter kurset.

  Underviserne er selv pårørende og derfor kender både undervisere og medkursister til, hvordan det føles, når sygdom ændrer ens hverdag. Kurset foregår i et fortroligt rum, hvor deltagere og instruktører har tavshedspligt.
  Instruktørerne har gennemført en uddannelse og er godkendt til at lede kurset.

  Tid og sted

  Kurset består af syv mødegange af to en halv times varighed. I mødes typisk 12-16 deltagere en gang om ugen. Kurset afholdes i Frederiksberg Sundhedscenter.

  Tilmelding

  Du kan kontakte vores kursuskoordinator på telefon 2898 0196, eller skrive til Sundhedscentret via sikker post