Gå til hovedindhold

Diabetestræning

Motion er en vigtig del i behandlingen af type 2-diabetes, da insulin optages bedre når du er fysisk aktiv. Du kan tilmelde dig diabetestræning som en del af diabetesrehabiliteringen, hvis du ønsker at få gode erfaringer med fysisk aktivitet og træning.

Indhold

  Motion er en hjørnesten i behandlingen af type 2-diabetes. Når du dyrker motion, virker insulinet bedre, og du kan hurtigere optage sukker i musklerne. Regelmæssig fysisk aktivitet kan derfor føre til et lavere og mere stabilt blodsukker. 

  Med Diabetestræning ønsker vi, at hjælpe dig i gang - og give dig gode erfaringer med fysisk aktivitet og træning. 

  Træning

  Træningen varetages af fysioterapeuter, der arbejder med træning målrettet dig med diabetes. Herudover kan fysioterapeuterne vurdere og vejlede individuelt med hensyn til eventuelle skader eller øvrige sygdomme. Træningen består af både konditions- og styrketræning, og der er fokus på, at motion skal være sjovt, fællesskabende og godt for dit mentale helbred. Træningsprogrammet består af en bred variation af motionsformer, som kan inspirere dig til, hvilken motion du vil lave efter forløbet. 

  I et træningsforløb vil der tilbydes træning to gange om ugen af en times varighed. Træningen foregår i Frederiksberg Sundhedscenter i stueetagen, indendørs eller udendørs i træningshaven. Du vil undervejs blive tilbudt en samtale, hvor vi følger op på dit forløb og vurderer, hvordan du skal fortsætte din videre træning. 

  Kontakt diabeteskoordinatoren

  Du kan kontakte vores diabeteskoordinator på telefon 2898 5408, hvis du har spørgsmål eller ønsker at tilmelde dig diabetestræning.