Rygestop og nikotinstop
Øg dine chancer for at blive røg- eller nikotinfri med et rygestop og nikotinstop kursus
Dine chancer for at blive røg og nikotinfri er væsentligt større, hvis du får støtte og vejledning på et rygestop og nikotinstop-kursus og samtidig gør brug af medicin til at stoppe. Nedenfor kan du se hvilke muligheder du har for hjælp til rygestop og nikotinstop i Frederiksberg Kommune.
Et kursus i rygestop / nikotinstop, er til dig, der ryger eller bruger andre nikotinholdige midler som snus eller e-cigaretter, eller på anden måde er afhængig af nikotin.
Fordelen ved at være på et hold er, at I kan støtte og bakke hinanden op i jeres fælles mål om at blive røg- og nikotinfri.
På kurset vil du blandt andet få rådgivning og viden om følgende emner:
- Afhængighed af nikotin
- Håndtering af ryge-/nikotintrang og abstinenser
- Brug af nikotinerstatning
- Motivation & ændring af vaner
- Helbredsfordele ved ryge- og nikotinstop
- Hvordan du undgår at falde i efter dit stop
- Plan for udtrapning af nikotinerstatning til at stoppe
Kurset består af syv mødegange af ca. halvanden times varighed.
De tre første mødegange bruges til at planlægge hvordan du vil stoppe med rygning eller nikotinprodukter. På holdet aftaler I en fælles stopdato, som ligger mellem tredje og fjerde mødegang. De sidste fire mødegange får du støtte og vejledning i at holde fast i dit ryge- / nikotin stop. Kurset ledes af en erfaren rådgiver og målet med rådgivningen er, at du skal stoppe helt. Seks måneder efter stopdatoen følger vi op telefonisk.
Tid og sted
Kurserne finder sted i Frederiksberg Sundhedscenter, undervisningslokalet på 1. sal (der er både trapper og elevator).
Tilmelding og oversigt over kurser i rygestop og nikotinstop
Se næste rygestop- og nikotinstopkursus og tilmeld dig her.
Du kan også tilmelde dig ved at ringe til Sundhedscentret på telefon 3821 5400 eller ved at skrive til Sundhedscentret via sikker post.
Husk at skrive dit navn og telefonnummer så vi kan kontakte dig.
Registrering i Stopbasen
Alle deltagere bliver bedt om at udfylde et skema til Stopbasen. Formålet er at dokumentere effekten af kurserne.
Dine chancer for at blive røg- og nikotinfri er væsentligt større, hvis du får støtte og vejledning på et stopkursus og samtidig gør brug af medicinske hjælpemidler (nikotinerstatning eller Zyban).
Stoplinien er en gratis telefonrådgivning, hvor du kan tale med en erfaren rådgiver.
På Stoplinien kan du stille spørgsmål, få gode tips og inspiration, hvis du ønsker at holde op, ønsker opbakning eller er begyndt at ryge eller bruge nikotinprodukter igen.
Det er dig, der sætter dagsordenen. Stopliniens rådgivere tager udgangspunkt i dine spørgsmål og overvejelser i forbindelse med rygning og brug af nikotin.
Du kan ringe til Stoplinien på telefon 80 31 31 31 mandag-torsdag fra kl. 10-20, fredag fra kl. 10-16.
Læs mere på stoplinien.dk, hvor du også kan teste din motivation for at blive røgfri og nikotinfri og skrive med andre, der også ønsker at stoppe.
Med appen og websitet e-kvit har du hjælp til rygestop og nikotinstop med dig i lommen eller på computer og tablet.
Du kommer i gang med e-kvit ved at udfylde en række spørgsmål om dit rygemønster og dine rygevaner. Derefter bliver programmet skræddersyet til lige netop dig.
For at give dig den bedst mulige støtte indeholder programmet både videoer, lydfiler, e-mails, sms’er samt din egen internetside.
Du kan downloade E-kvit som app til din mobiltelefon. Appen kan downloades gratis på AppStore eller GooglePlay. Du kan også bruge websitet ekvit.dk
På stopforum kan du dele dine erfaringer og spørgsmål med andre der gerne vil stoppe.
Rygestopguiden kan give inspiration til dit rygestop. Den kan bruges som selvhjælpsmateriale hvis du gerne vil stoppe selv, men den er også god som forberedelse til rygestopkursus.
I rygestopguiden finder du tips til at forberede rygestop samt hjælp og vejledning til at stoppe og forblive røgfri.