Inspiration til undervisningen

Herunder kan du se nogle forslag til inspiration til undervisning i nogle af de emner, der kan fylde i unge menneskers liv. 

Indhold

  Herunder kan du se nogle forslag til inspiration til undervisning i nogle af de emner, der kan fylde i unge menneskers liv. 

  Frivillige sundhedsformidlere fra Kræftens Bekæmpelse 

  Sundhedsformidlere er unge frivillige, der holder ryge- eller alkoholforebyggende undervisning i 7.-9. klasse og oplæg om rygning på forældremøder. Det er gratis at få besøg af sundhedsformidlerne, der alle er uddannet af Kræftens Bekæmpelse.

  Læs mere hos kræftens bekæmpelse

   

  Undervisningsportalen – Sex & Samfund

  En side med materialer til sundheds- og seksualundervisning til samtlige klassetrin i grundskolen, samt til ungdomsuddannelser. Materialet er delt op i temaer, såsom digital trivsel, køn, krop og rettigheder. På siden findes også materiale og tilmelding til kampagnen Uge Sex, overvejelser om didaktik og skole-hjem samtaler.

  Læs mere om undervisningsmaterialet her:

  https://www.underviserportal.dk/

   

  Fuld af liv

  Inspirationsmateriale til forældremøder i 7.-9. klasse. Materialet informerer om, hvordan man som forælder har indflydelse på sit barns alkoholvaner og giver inspiration til at tage stilling, tale med sit barn om alkohol og lave aftaler enten individuelt eller på klasseniveau. Materialet er nemt at gå til, hvis man selv vil afholde et forældremøde om unge om alkohol.

  Læs mere om fuld af liv her

   

  Tobak og rygning

  Et undervisningsmateriale om tobak og rygning målrettet udskolingen. Der er også enkelte øvelser der kan bruges på mellemtrinnet. Materialet kan bruges i flere forskellige fag. 

  Læs mere om materialet "op i røg" her

   

  Om alkohol

  Et tværfagligt undervisningsmateriale til udskolingen. Materialet sætter fokus på en bred vifte af problemstillinger omhandlende unge og alkohol og kan bruges i mange forskellige fag. 

  Læs mere og oplev undervisningsmateriale online her

   

  Mindhelper

  En side til unge om mental sundhed. Som lærer kan du tilmelde dig Mindhelpers nyhedsbrev til fagfolk. Så får du løbende tips til, hvordan du kan bruge Mindhelper i dagligdagen. Her kan du blandt andet få undervisningsmateriale, der hjælper unge med at finde frem til deres personlige styrker, mindfulness-videoer, råd til at håndtere stress og meget andet.

  Læs mere om Mindhelper her