Sorggruppe

Har du mistet én du holdt af, så er den nye sorggruppe i Frederiksberg Sundhedscenter måske en mulighed for dig.

Om sorggruppen

De fleste, der deltager i en sorggruppe, oplever god støtte og øget livskvalitet som følge af hjælpen i gruppen. Det bliver lidt nemmere at bære sorgen, og det bliver lidt nemmere at leve sit nye liv. Det skyldes blandt andet, at det er selve formålet i en sorg-gruppe at forholde sig til sin sorg og sine nye livsvilkår.

På den måde sker der en bevidst bearbejdning af tabet og sorgen, hvor risikoen ellers kunne være, at de svære tanker og følelser blot fik lov til at blive gemt væk uden rigtigt at blive forløst.

I en sorggruppe er der i høj grad plads til sorgen. Den behøver ikke at blive gemt væk. Tværtimod. Samtidig har de fleste deltagere også stort udbytte af at høre ligesindedes historie og deres reaktion på at have mistet en tæt på. Men det hele foregår selvfølgelig i dit tempo og med stor respekt for dine grænser.

Hvornår er det bedst at deltage?

Som regel er det først en god idé at deltage i en sorggruppe tre til fire måneder efter dødsfaldet. Tankerne og følelserne kan lige efter være ganske overvældende, så du ikke vil have udbytte af at deltage. Af samme grund tilbydes du inden endelig deltagelse en samtale for netop at sikre, at det er det rigtige tidspunkt for dig.

Praktisk

Gruppen består af 8-10 voksne på Frederiksberg, der alle har mistet én tæt på sig. Gruppen mødes 8 gange i alt på en fast ugedag kl. 15. Det er uden deltagerbetaling. 

Vil du høre mere?

Ring til Ulla Christiansen på telefonnummer 28 98 33 96, Sylvia Johannsen på 28 98 54 71 eller skriv til Frederiksberg Sundhedscenter via sikker post

Når du tilmelder dig gruppen, kontakter vi dig så snart gruppen er samlet med besked om mødetid og startdato og andre praktiske ting.