Praktiske guidelines for din mentale sundhed under Corona

Følgende guidelines kan være nyttige når du oplever symptomer på uro, stress, tristhed i forbindelse med den aktuelle situation. Vores koordinator for psykisk sårbare borgere giver her nogle praktiske guidelines til at bevare et godt mentalt helbred i denne svære situation. 

Fastholde hverdagsstrukturen:

Du kan skabe ro i hverdagen ved at fastholde dine vante rutiner, fx spisetider og søvnrytme. Du kan også lave en ny rutine der føles rart, fx gå en daglig tur i naturen på et bestemt tidspunkt.

”Kaffemøder” med tankerne:

Du kan finde et bestemt tidsrum på dagen, hvor du nedskriver alle de svære tanker og reaktioner, som den aktuelle situation aktiverer efterfulgt af det der gør dig godt. (fx at høre musik, ringe til en ven mv.). 


Almengørelse: 

Du kan huske dig selv på, at det er helt naturligt at have bekymringer i den nuværende pressede situation, og der er mange mennesker der har det på samme måde.


Skabe ro:

Du kan hjælpe dig selv med at inddrage praksisser der skaber ro i vejrtrækning, krop og nervesystem, fx Mindfulness og afspændningsøvelser.


Skabe håb:  

Du kan huske dig selv på, at denne krisetid og krisetilstand er midlertidig, og at du om noget tid, vil få det bedre igen. 

 

 

Akut psykiatrisk hjælp

Telefon: 38643736

Åben døgnet rundt

Psykiatrifonden

Telefon 39293909

Psykinfo

Telefon 38641300  

Sind

Telefon 70232750

Livslinjen

Telefon 70201201