Forstør og Forstærk Fællesskabet – workshop for lokalforeninger og frivillige

Kalder alle lokalforeninger og frivillige i Frederiksberg Kommune!


Har I også oplevet at have svært ved at fastholde folk i fællesskabet i foreningen? Så kom med og få den nyeste viden inden for fællesskabsdannelse og bliv skarpere på, hvordan du kan styrke fællesskabet i din forening. Få samtidig mulighed for at networke og erfaringsdele med andre foreninger og frivillige og lær af hinandens succeser og udfordringer.

Det foregår  d. 26. november 2019, kl. 16.00 – 19.30
På Akaciegården, Betty Nansens Allé 2A, 2000 Frederiksberg

 

Program


16.00 Velkomst
16.15 Come together - succeser og udfordringer i det danske foreningsliv (v. Jane Sandberg, forfatter og museumsdirektør for Enigma)
17.00 ABC for Mental Sundhed - fokus på de aktive meningsfulde fællesskaber (v. Hanna Christensen, DGI Storkøbenhavn)
17.25 Workshop 1: Den gode modtagelse (v. Hanna Christensen, DGI Storkøbenhavn)
18.10 Aftensmad
18:30 Workshop 2: Forstærk fællesskabet med mikrohandlinger (v. Lone Brink, DGI Storkøbenhavn)
19.15 Afrunding
19.30 Tak for i dag

Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig via linket https://sundhedscenter-frederiksberg.nemtilmeld.dk/36/


Et dyk ned i foreningslivet med Jane Sandberg


Vi har inviteret Jane Sandberg, som er forfatter til bogen ”Come Together” (2019). Hun vil holde et inspirerende oplæg med afsæt i bogen og med virkelige cases beskrive, hvorfor fællesskaber er så vigtige, hvorfor vi er så gode til foreningslivet i Danmark, men også de mange udfordringer, der er forbundet med at skabe fællesskaber. De udvalgte fællesskaber er best-practice, og de kan fungere som en guide for kommende fællesskabsinitiativer ud fra en betragtning om, at vi kan noget helt særligt med fællesskaber i Danmark.

ABC for Mental Sundhed og workshops med DGI


Mange foreninger og frivillige fællesskaber er eksperter på deres aktivitet. Men er vi også eksperter i at skabe fællesskaber og et meningsfuldt miljø, der sikrer, at folk har lyst til at komme igen? Det vil Hanna Christensen og Lone Brink fra DGI Storkøbenhavn stå for at guide os igennem et oplæg og 2 omgange med workshops. I oplægget vil du stifte bekendtskab med ABC for Mental Sundhed, som er de grundlæggende principper, vi bruger i arbejdet med fællesskaber.

Workshop 1 om den gode velkomst: her vil du få konkrete redskaber til at arbejde med den gode velkomst som en proces; før, under og efter det første møde med potentielle medlemmer.

Workshop 2 om fællesskabskulturen: her vil du få konkrete redskaber til at styrke fællesskabskulturen – i din aktivitet, til arrangementer, i det fysiske rum og i måden vi arbejde med frivillige.

Vi glæder os til at se dig til en spændende workshop.