Inspiration til undervisningen

Frivillige sundhedsformidlere fra Kræftens Bekæmpelse 

Sundhedsformidlere er unge frivillige, der holder ryge- eller alkoholforebyggende undervisning i 7.-9. klasse og oplæg om rygning på forældremøder. Det er gratis at få besøg af sundhedsformidlerne, der alle er uddannet af Kræftens Bekæmpelse.

Læs mere hos kræftens bekæmpelse

Fuld af liv

Inspirationsmateriale til forældremøder i 7.-9. klasse. Materialet informerer om, hvordan man som forælder har indflydelse på sit barns alkoholvaner og giver inspiration til at tage stilling, tale med sit barn om alkohol og lave aftaler enten individuelt eller på klasseniveau. Materialet er nemt at gå til, hvis man selv vil afholde et forældremøde om unge om alkohol.

Læs mere om fuld af liv her

Liv i lungerne

Et netbaseret undervisningsmateriale om luft, lunger og sundhed til fagene dansk, idræt, samfundsfag, biologi, naturfag og sundhed i 7.-10.klasse, suppleret med en elevdreven kampagne.

Læs mere om Liv i lungerne her

Liv.dk

Et netbaseret undervisningsmateriale om rygning til undervisningsforløb i fagene biologi, kemi, teknologi, historie, psykologi, naturvidenskab og dansk. Derudover indeholder hjemmesiden fakta om rygning og tobak for unge.

Læs mere om undervisningsmaterialet her

Snak om tobak

En side for forældre med hjælp til at snakke med sit barn om rygning

Læs mere om snak om tobak her

Alkoholdialog

En side med undervisningsmateriale til lærere, gode råd til forældre og nyttig viden for de unge. 

Læs mere om undervisningsmaterialet her

Netstof

En side for unge, hvor de kan få information og anonym rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

Læs mere om Netstof her

Mindhelper

En side til unge om mental sundhed. Lærere kan tilmelde sig Mindhelpers nyhedsbrev til fagfolk. Så får de løbende tips til, hvordan de kan bruge Mindhelper i dagligdagen.

Her kan du blandt andet få undervisningsmateriale, der hjælper unge med at finde frem til deres personlige styrker, mindfulness-videoer, råd til at håndtere stress og meget andet.

Læs mere om Mindhelper her