Sundhedsdagene 2017 er skudt igang

Onsdag lagde KU.BE hus til årets Kick-off møde for Sundhedsdagene 2017. De 70 fremmødte aktører fra hele byen fyldte godt op i den store Performancesal, og det vrimlede med kreative løsninger på byens sundhedsudfordringer.

Hvad med en mobil boks, hvor man kan gå ind og bekende alle sine dårlige vaner – og blive beriget af andres samtidig? Eller mobilisering af Domus Vistas mænd via et ”byg fuglehuse til kvarteret fugle”-initiativ? Fællesskabsfestival i Lindevangsparken? Eller natteløb i Søndermarken for unge?

Sundhedsdagene 2017 finder sted fra d. 6. -11. juni 2017 og temaet er ulighed i sundhed. I år er der et særligt fokus på at skabe robuste fællesskaber for borgerne ved at samarbejde på tværs af afdelinger, sektorer og generationer.

ABC og Sundhedsdagene

Line Nielsen fra partnerskabsprojektet ABC for mental sundhed og projektleder på Statens Institut for Folkesundhed, SIF, gav deltagerne et inspirerende oplæg om, hvordan man kan arbejde på at styrke borgernes mentale sundhed og byens fællesskaber ved at bruge ABC modellen. Frederiksberg Kommune har siden 2015 været med i ABC-projektet, der arbejder med at øge den mentale sundhed ved at gøre mentalt sunde ting. ABC modellens budskab er A: Gør noget aktivt B:(Act), Gør noget meningsfuldt (belong) og C: Gør noget sammen (Commit).

Nåede du ikke med til Kick-off mødet? Du kan stadig nå at være med i Sundhedsdagene. Skriv til Sundhedsdagene@frederiksberg.dk eller ring til os på 28985410/ 28985429.