Sorggruppe

Har du mistet én du holdt af, så er den nye sorggruppe i Frederiksberg Sundhedscenter måske en mulighed for dig.

Gruppen starter nyt hold i efteråret 2017.

Den kommer til at bestå af 5-8 voksne på Frederiksberg, der alle har mistet én tæt på sig. Gruppen mødes 7 gange i alt på en fast ugedag. Det ligger endnu ikke fast hvilken dag det bliver, men det kommer til at være kl. 16.00. Det er gratis at deltage i gruppen.

Hvorfor sorggruppe?

De fleste, der deltager i en sorggruppe, oplever god støtte og øget livskvalitet som følge af hjælpen i gruppen. Det bliver lidt nemmere at bære sorgen, og det bliver lidt nemmere at leve sit nye liv. Det skyldes blandt andet, at det er selve formålet i en sorg-gruppe at forholde sig til sin sorg og sine nye livsvilkår. På den måde sker der en bevidst bearbejdning af tabet og sorgen, hvor risikoen ellers kunne være, at de svære tanker og følelser blot fik lov til at blive gemt væk uden rigtigt at blive forløst. I en sorggruppe er der i høj grad plads til sorgen. Den behøver ikke at blive gemt væk. Tværtimod. Samtidig har de fleste deltagere også stort udbytte af at høre ligesindedes historie og deres reaktion på at have mistet en tæt på. Men det hele foregår selvfølgelig i dit tempo og med stor respekt for dine grænser.

Hvornår er det bedst at deltage?

Som regel er det først en god idé at deltage i en sorggruppe tre til fire måneder efter dødsfaldet. Tankerne og følelserne kan lige efter være ganske overvældende, så du ikke vil have udbytte af at deltage. Af samme grund tilbydes du inden endelig deltagelse en samtale for netop at sikre, at det er det rigtige tidspunkt for dig.

Vil du høre mere?

Er du interesset i sorggruppen, så send os en mail på kraeft@frederiksberg.dk


Du er også velkommen til at ringe og høre mere på telefon 2898 5452

Hvis du tilmelder dig gruppen, kontakter vi dig så snart gruppen er samlet med besked om mødetid og startdato og andre praktiske ting.

Vedhæftning: